Reisverslag Kroatië 19 mei - 4 juli 2009

Week 7

Dinsdag 30 juni 2009.
We verlaten Lanslebourg in noordelijke richting. Ons doel vandaag is Chamonix-Mont Blanc. We trekken over de Col de l'Iseran (2770 meter), passeren Val d'Isère en bereiken via Bourg St. Maurice tegen de avond Chamonix. We willen weer bij het sportcentrum gaan staan, maar deze plaatsen zijn opgeheven. Er is een heel nieuw parkeerterrein aangelegd. Voor de campers zijn ± 100 mtr verderop parkeerplaatsen aangelegd, waar je 24 uur mag blijven staan. (N45° 55.709 E 006° 52.624). Jammer is echter dat de toiletgelegenheid, die er vroeger was, is verwijderd. Leuk is dat recht achter deze parkeerplaatsen de landingsplaats is voor de paragliders die met parachute van de Brevent zijn gesprongen.

Col de l'Iseran

Chamonix-Mont Blanc
Donderdag 2 juli 2009.
Via Martigny, Montreux en Lausanne rijden we naar Vallorbe om hier de grens met Frankrijk over te gaan. We weten een mooie camperplaats in Baume-les-Dames aan de rivier de Doubs. (N 47° 20.421 E 006° 21.424). Dit is een nieuw gebouwde camperplaats met alle voorzieningen, toiletten en douches, waar je kunt overnachten voor € 6,00 per nacht. Er kunnen ± 40 campers staan, met elk een eigen verharde plek en een grasveld om buiten te zitten. We zijn er om ongeveer vier uur en er is nog voldoende plaats maar tegen de avond loopt het toch helemaal vol.

Baume-les-Dames foto: jan mensink
Vrijdag 3 juli 2009.
Na een heerlijk ontbijt met vers frans stokbrood en een kop koffie vertrekken we weer. Via Vesoul en Epinal rijden we naar Charmes (N 48° 22.407 E 006° 17.731). Dit is een camperplaats waar we al veel over gehoord hebben dus nu kunnen we zelf gaan kijken hoe het er is. Tegen drie uur zijn we op de camperplaats. Ook nu is er nog voldoende plaats, maar het tafereel van gisteravond herhaalt zich. Het loopt helemaal vol terwijl er toch minstens 40 campers kunnen staan. Het is een prachtige plaats met alle voorzieningen, toiletten en douches en dat voor € 6,00 per nacht. We staan er met plezier en zullen er ongetwijfeld nog eens terug komen.

Camperplaats Charmes
 Zaterdag 4 juli.
Het is nog steeds prachtig weer. De zon schijnt en het is al vroeg warm. Na een stevig ontbijt met stokbrood en koffie vertrekken we uit Charmes. Vandaag willen we op tijd thuis zijn en daarom rijden we vandaag via de snelweg. Van Charmes naar Nancy is wel 4-baans maar geen snelweg. Bij Nancy wordt het wel de echte autoroute en via Metz, Luxemburg, Arlon, Luik en Maastricht zijn we rond vier uur thuis en wordt de camper onder de carport geparkeerd. Het einde van een bijna 7 weken durende reis. We hebben alles bijeen 5976 km gereden en daarbij 522,74 liter diesel verbruikt. Een gemiddelde van 11,43 km per liter.

Camperplaats Charmes 
 Terug naar index