Reisverslag Griekenland 27 mei - 10 juli 2008

Week 7

Dinsdag 8 juli 2008.
Via Montreux en Lausanne rijden we naar Vallorbe om hier de grens met Frankrijk over te gaan. We weten een mooie camperplaats in Baume-les-Dames aan de rivier de Doubs. (N 47° 20.396 E 006° 21.485). Dit is een nieuw gebouwde camperplaats met alle voorzieningen, toiletten en douches, waar je kunt overnachten voor € 6,00 per nacht. Er kunnen ± 40 campers staan, met elk een eigen verharde plek en een grasveld om buiten te zitten. We zijn er om ongeveer vier uur en er is nog voldoende plaats maar tegen de avond loopt het toch helemaal vol. Zo vol dat er nog 4 campers op de parkeerplaats bij het haventje moeten gaan staan.

Baume-les-Dames

foto: jan mensink

 

Woensdag 9 juli 2008.
Nadat om half negen de bakker is langs geweest hebben we een heerlijk ontbijt met vers frans stokbrood en een kop koffie. Tegen tien uur vertrekken we weer. Via Vesoul en Epinal rijden we naar Charmes (N 48° 22.389 E 006° 17.750). Dit is een camperplaats waar we al veel over gehoord hebben dus nu kunnen we zelf gaan kijken hoe het er is. Tegen drie uur zijn we op de camperplaats. Ook nu is er nog voldoende plaats, maar het tafereel van gisteravond herhaalt zich. Het loopt helemaal vol terwijl er toch minstens 40 campers kunnen staan. Het is een prachtige plaats met alle voorzieningen, toiletten en douches en dat voor € 6,00 per nacht. We staan er met plezier en zullen er ongetwijfeld nog eens terug komen.

Camperplaats Charmes

 

Donderdag 10 juli 2008.
Het is nog steeds prachtig weer. De zon schijnt en het is al vroeg warm. Na een stevig ontbijt met stokbrood en koffie vertrekken we uit Charmes. Het plan is om naar de camperplek van Han sur Lesse in België te gaan. We rijden via Toul, Verdun en Sedan naar de belgische grens en door naar Han. In de cp-europe file voor Tom Tom staat in Han een camperplaats aangegeven. We worden naar een gewone parkeerplaats geleid, waar enkele plaatsen als camperplaats zijn gereserveerd. Na de prachtige camperplaatsen van Baume-les-Dames en Charmes is dit voor ons geen optie en we besluiten door te rijden naar huis. We gaan hier bij Han de snelweg op en via Namen, Luik en Maastricht zijn we rond zes uur thuis en wordt de camper onder de carport geparkeerd. Het einde van een 6½ week durende reis. We hebben alles bijeen 5585 km gereden en daarbij 505 liter diesel verbruikt. Een gemiddelde van 11,06 km per liter.

Camperplaats Charmes 

 Terug naar index